The Secret Life of Art

Bijdragen van buurtbewoners

Maria Zonderland

Plantage Middenlaan

Amsterdam 1018

maker: Studio Erik Gutter – Dragon pot

Woonkamer

Mijn geliefde werd verliefd op een ander. Verschrikkelijk!
Je denkt ‘t gaat over, je denkt, dit is niet waar, je denkt dit kan niet. Maar ‘t was wel waar, het ging niet over en het kon wel.
Wat te doen?
Mijn geliefde hield ook nog heel veel van mij, wou me absoluut geen pijn doen. Het was mogelijk geweest om samen door te gaan. Maar wat wil je?
Een man in huis die eigenlijk op een ander is, een man die de rest van zijn leven zal denken dat ie zijn grote liefde heeft gemist, heeft opgeofferd voor jouw?
Aangeschoten wild. Dus ik heb hem laten gaan. We hebben in grote harmonie alles kunnen regelen.
‘t Doet nog altijd, zelfs na bijna 20 jaar een beetje pijn, maar we hebben het goed gedaan.Hij is nog steeds bij haar, dus het was allemaal niet voor niks, het was geen slappe bevlieging en dat vind ik goed.
Nadat alles verdeeld was, geregeld was bij de notaris en we ieder onze kant op gingen, was ik in museum Princessenhof in Leeuwarden. Daar zag ik deze Drakenpot. Ik vond hem mooi, kei-mooi. In het winkeltje waren er 2 te koop.Ik heb ze allebei gekocht, een voor mij, een voor hem. Omdat we niet goed bij elkaar konden blijven, maar wel heel goed uit elkaar zijn gegaan.

De prachtige Dragon Pot van Studio Erik Gutter staat in mijn kast, voor een spiegel, zodat ik hem nog altijd 2 x kan zien. Hij en ik, we waren goed samen, maar er zat een einde aan.