The Secret Life of Art

Bijdragen van buurtbewoners

Maaike Buijs

maker onbekend

maker: onbekend

de huiskamer

de huiskamer

Meubels, keukenspullen, kleding, boeken en zelfs struiken voor de tuin, allemaal gevonden op Marktplaats.nl. De eerste koop via de site dateert van zo'n zeven jaar geleden. Ongezien een schilderij kopen via internet, spannender kun je zo'n allereerste aankoop niet maken.

De afbeelding vond ik veel belovend: een lekker vet en robuust geschilderd bloemstilleven. Ik vond het mooi. Een van de bieders opereerde onder naam bella pittura, dat sterkte mij in mijn mening. Na lang aarzelen, want het bleef eng, bood ik 25 euro meer dan de laatst uitgebrachte bieding en kort daarna werd mijn bod geaccepteerd. Dat ging wel erg snel, vond ik met beginnende argwaan. Mijn wantrouwen groeide toen ik ruim een week na betaling nog niets had ontvangen. Van Track & Trace had ik toen nog geen weet, maar de verkoper wist mij te vertellen dat het pak echt al een paar dagen eerder was bezorgd.
Of het nog goed is gekomen? Jazeker. Op het postkantoor had men het huisnummer verkeerd gelezen en vervolgens eigenhandig de postcode aangepast. Op nummer 15 in plaats van 75 stond het pak in de gang. Aangenomen door een mij onbekende buurtbewoner met het bizarre idee dat de rechtmatige eigenaar zich wel zou melden. Maar, hij kreeg gelijk. En sinds die tijd hangt het bij mij aan de muur: een lekker vet en robuust geschilderd bloemstilleven. Ik vind het mooi.