The Secret Life of Art

Bijdragen van buurtbewoners

Corri Janssen

maker: Marianne Pruimboom

huiskamer

Bij deze een foto van een dierbaar kunstwerk, dat bij mij al 16 jaar aan de muur hangt in mijn woonkamer. De favoriete status van deze aquarel heeft alles te maken met de persoon, die erop is afgebeeld en de kunstenaar, De vrouw in de rode jurk is Mieke Maarleveld, een zeer kleurrijk mens en kunstenaar. Overal waar zij kwam was zij een ware verschijning met haar kleurige gewaden en haar grote bos zilvergrijze krullen. Bij haar kwam ik in 1996 op aquarelles en ik heb jarenlang in het atelier op het WG-terrein vele inspirerende uren doorgebracht. Zij was een meester in het vervaardigen van stillevens en onder haar begeleiding heb ik geleerd de moeilijke techniek van het aquarelleren toe te passen.

De maker van deze aquarel, mijn vriendin Marianne Pruimboom, heeft, aangestoken door mijn enthousiasme over de lessen van Mieke, ook een seizoen haar lessen gevolgd. Een enkele keer ging Mieke, ter afwisseling van het stilleven, zelf voor ons poseren, meestal in korte standen, zodat zij ons tussendoor wel kon begeleiden en bijsturen. Omdat beide personen, de maker en de afgebeelde, mij dierbaar zijn, heb ik deze aquarel op een Open Atelierroute van Marianne gekocht.

Met Mieke ben ik jaren bevriend geweest, ook toen ik niet meer bij haar op les zat. Helaas is zij, na een slopende ziekte, ruim een jaar geleden overleden. Daardoor heeft dit kunstwerk voor mij nog meer betekenis gekregen.